Stap voor stap
financieel fitter

De medewerker als regisseur

Geef je medewerkers de mogelijkheid om financieel fit te worden en te blijven. Begrijpelijk, laagdrempelig en stap voor stap - ieder in zijn of haar eigen tempo.

Goed werkgeverschap

Financiële fitheid loont! Meer inzicht in je financiële situatie geeft ruimte voor keuzes rondom je loopbaan, mobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Vitaliteit en mobiliteit

Bij "vitaal zijn" denken we al snel aan fysieke en mentale fitheid. Maar wist je dat financiële fitheid minstens zo belangrijk is? Het voorkomt stress en uitval, en verhoogt het werkplezier.

Wat biedt Geldvinder?

Met Geldvinder stellen medewerkers bewust financiële doelen voor zichzelf. Doelen die ze stap voor stap, in hun eigen tempo kunnen behalen. Het startpunt hierbij is onze ‘financiële fit-test’. Die kun je vergelijken met een fysieke fit-test, alleen worden nu niet je BMI en hartslag gemeten, maar je financiële conditie.

In het kort werkt dat zo: na het beantwoorden van een aantal specifieke vragen, volgt een persoonlijke fitscore. Deze score geeft in één oogopslag inzicht in de eigen financiële conditie. Zo worden doelen afgestemd op de persoonlijke situatie en levensfase van de medewerker. Het logische gevolg? Werken aan financiële doelen wordt niet alleen leuk, maar ook een uitdaging die voor iedereen haalbaar is.

Maatschappelijk initiatief

Geldvinder wordt aangeboden door APG, volledig zonder winstoogmerk. Het platform is in 2020 voortgekomen uit een co-creatie-initiatief van werkgevers, werkgeverskoepels, vakbonden, sociale fondsen en belangenorganisaties. Met zoveel betrokken partijen heeft Geldvinder een enorm draagvlak.

Ook gebruik maken van Geldvinder?

Op dit moment nemen al twintig werkgevers deel aan een pilot, die loopt tot en met augustus 2021. Een breed scala aan sectoren is daarbij vertegenwoordigd. Denk aan gemeenten, provincies, energie- en waterbedrijven, onderwijs en wetenschap, ministeries en academische ziekenhuizen. Wil jij Geldvinder ook aanbieden aan je medewerkers? Dat kan!

Inzichten uit onderzoek:
Waarom is financiële fitheid belangrijk?

1 op de 5 werkende Nederlanders wil een financiële ‘fit-test’ vanuit de werkgever

1 op de 8 medewerkers wil zelfs in gesprek over zijn of haar financiële situatie.

80% van de werkgevers vindt aandacht voor financiële fitheid belangrijk

Toch geeft slechts 24% hiervan professionele begeleiding bij de financiële situatie van medewerkers.

In de eerste twee maanden van de pilot gebruikten al meer dan 250 medewerkers Geldvinder

Zij gingen binnen Geldvinder aan de slag met hun financiële doelen. Hiervan hebben we veel geleerd.

Financieel fitte medewerkers: wil jij dit als werkgever ook realiseren?

APG maakt Geldvinder samen met twintig co-creatiepartners mogelijk. Dit doen we zonder winstoogmerk en vanuit een maatschappelijke rol. Wij zijn er voor iedere werkgever die medewerkers wil helpen financieel fit te worden én te blijven. Onze wens voor de toekomst: heel Nederland financieel fit!

Wat kun jij als werkgever verwachten van Geldvinder?

Een platform dat aantrekkelijk wordt aangeboden op basis van een haalbaar bekostigingsmodel.

Geen winstoogmerk.

Duurzame doorontwikkeling in de komende jaren, met 100 procent van de inkomsten.

Een aantrekkelijk tarief in 2022.

Fiscale voordelen voor je organisatie, binnen de mogelijkheden die de Belastingdienst biedt.

Geïnteresseerd?

Vraag het Richard Coonen

Geïnteresseerd?

Vraag het Stan Russell

Wij organiseren ook webinars over Geldvinder

Benieuwd hoe Geldvinder kan bijdragen aan financiële fitheid binnen jouw organisatie? Wij organiseren verschillende webinars, waarbij ook onze co-creatiepartners aanwezig zijn.

Onze Partners

A&O fonds GemeentenGemeente Alphen aand den RijnGemeente ApledoornAPGAllianderDCMR milieudienst RijnmondMinisterie van DefensieGemeente Den HaagEnexis groepProvincie GelderlandInterprovinciaal OvelegGemeente KampenGemeente KapelleTennetROC van AmsterdamGemeente RotterdamUMC UtrechtVattenfallGemeente VelsenVNGVrije Universiteit AmsterdamWENBProvincie ZeelandGemeente Zeist

Veilig en
volledig anoniem

Geldvinder is persoonlijk. En we begrijpen heel goed welke verantwoordelijkheid daar bij komt kijken. Iedereen moet Geldvinder veilig, anoniem en zorgeloos kunnen gebruiken. Daarom voldoet het platform aan alle privacy- en veiligheidseisen. Geldvinder geeft geen financieel advies en maakt geen vergelijkingen tussen of verwijzingen naar financiële producten.